Aluexpo 2013 Alüminyum Teknolojileri, Makine Ve Ürünleri İhtisas Fuarı Gerçekleşti
 
Üniversitemiz, Alüminyum Test, Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM), Aluexpo 2013 fuarında yerini aldı. Fuar sektörün önde gelen uzmanlarıyla, yeni yatırımlar için Türkiye'nin potansiyel fırsatlarını değerlendirmek isteyen 31 ülkeden 151 yabancı firma ve farklı ülkeler ile işbirliği yapmak isteyen 163 yerli firmayı, bir araya getirdi.
 
Alüminyum ekstrüzyon imalatında üründe oluşan yüzey hatalarını tespit etmek için ALUTEAM tarafından geliştirilen Zeki Kusur Tespit Sistemi (SDDS-Smart Defect Dedection System) ilk defa ALUEXPO fuarında tanıtıldı. Şu anda dünya üzerinde bir ilk olan makine alüminyum profil üretiminde yüzde 30'lara ulaşan hataları, oluştuğu anda tespit ederek, hataların daha da büyümesini engelliyor. Bugüne kadar üretilen profiller manuel takip edilirken, yeni makineyle üretilen profillerin her santimetresi inceleniyor.
 
Ayrıca: ALUTEAM ’de Hızlı Prototipleme Teknolojisi ile üretimi gerçekleştirilen ve üretilebilecek ürünler hakkında ziyaretçilere bilgi verildi. Çok sayıda firma ile iş görüşmeleri gerçekleştirildi.
 
Fuarla eş zamanlı yürütülen 6. Alüminyum Sempozyumu’nda iki ayrı bildiri sunuldu. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz tarafından sunulan “Küresel Gelişmeler ve Üretim Sanayii” başlıklı bildiride, küresel gelişmelerin şirketlere yansıması ve alüminyum sektörüne etkileri konularına değinildi. İkinci gün oturumlarında ise Merkez Test-Eğitim Faaliyetler Koordinatörü Sn. Yaşar Akça tarafından “Alüminyum Profil İmalatında İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği” makalesi ile ilgili bilgiler sunuldu.