AVRASYA TÜNELİ İŞ SAHASI GEZİSİ

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ,  iş sahası gezileri kapsamında İnşaat Mühendisliği Bölümü,  Yapı ve İnşaat Kulübü ile Kariyer, Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi işbirliğiyle 26 Kasım 2015 Perşembe günü Avrasya Tüneli İnşaatına gezi düzenlenmiştir.

                Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi YILMAZ’ın yönetiminde, YAPI ve İNŞAAT KULUBÜ Başkanı Ozan Dursun ERDEM, Başkan Vekili Ömer YASİR ve KARİYER MERKEZİ Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Emre ÖZMEN’in organizasyonunda gerçekleştirilen gezimize Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği öğrencilerimizden 30 kişilik bir grup katılmıştır.

İş sahası gezimizde projeyi bizlere anlatan İnşaat Mühendisi Umut DÜNDAR, tüp geçiş projesinin bütüncül bir yapıda araç trafiğini rahatlatacağını, çevre ve gürültü kirliliğinin azalmasına katkı sağlayacağını belirtti. Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknoloji ile inşa edilecek olan iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilecek olan bağlantı tünellerinden oluştuğunu Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergâhta ise yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları yapılacağını söyledi. Prof. Dr. Fevzi YILMAZ’ın hediye takdimi sonrası gezimiz sona ermiştir.

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ,  iş sahası gezileri, üniversitemizdeki tüm öğrencilerimiz için fakülte ve kulüplerimiz işbirliğiyle devam edecektir.