ALUTEAM’e Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan Ziyaret

11 Haziran 2019

Yükseköğretim Kalite Kurulunun 2019 Yılı Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında merkezimize ön ziyaret gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği uyarınca, Yükseköğretim Kurumları, eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerini ve bunları destekleyen idari hizmetlerin tümünü içine alacak şekilde stratejik plan, performans programı ve faaliyet raporu ile bütünleşik yapıda bir iç değerlendirme raporu hazırlamaktadır. Bu kapsamda, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun 2019 Yılı Kurumsal Dış Değerlendirme Programına dâhil edildi. Böylece kurulun Haziran ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı ön ziyaretinin bir durağı da üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi oldu. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Z. Hakan AKPOLAT ve ALUTEAM Müdürü Dr. Ebubekir Koç’un eşlik ettiği Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından görevlendirilen dış değerlendirme sürecini yürütmeye yetkili Değerlendirme Takımı, laboratuvarlarımızda kısa bir tur yaparak ekibimizle tanıştı. Üretim süreçleri hakkında bilgi alan ekip, merkezimizde tasarlanıp üretilen ürünleri inceleme fırsatı buldu.