ALUTEAM’de “Bina Cephelerinde Enerji Verimliliği” Konulu Mesleki Seminer Düzenlendi

20 Ağustos 2019

Alüminyum sektöründe ülkemizin önemli araştırma ve üretim merkezlerinden biri olan ALUTEAM, eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

Alüminyum sektöründe ülkemizin önemli araştırma ve üretim merkezlerinden biri olan ALUTEAM, eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Sektörün ihtiyaçlarına göre konunun uzmanlarına danışılarak belirlenen konu başlıklarında düzenlenen programlar sayesinde üniversite ve iş dünyasının bir araya gelmesi sağlanıyor.

Bu kapsamda son olarak Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi konferans salonunda “Bina Cephelerinde Enerji Verimliliği” konulu mesleki seminer gerçekleştirildi. Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi’nden Yüksek Mimar, Kıdemli Araştırmacı Yasemin Somuncu’nun sunumuyla gerçekleşen seminere sektör temsilcilerinin yanı sıra bu alanda çalışmalar yürüten üniversite öğrencileri de katıldı. Yasemin Hanım’ın sunumunun ardından soru cevap şeklinde devam eden seminer, 2018 yılı İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında yürütülen Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarları (ASTEL) Projesi için de önemli bir adım niteliğindeydi.

İki oturum şeklinde tamamlanan seminerde değinilen konu başlıkları ise şöyle sıralanabilir;

Bina Cephelerinde Enerji Verimliliği – Tasarım Sürecinden İşletme / Bakım Sürecine

  • Enerji Verimliliğine Dair Kavramlar
  • Enerji Verimli Cepheler için Anahtar Prensipler
  • Enerji Verimliliği için Alınması Gereken Önlemler
  • Malzemeler