ALUTEAM TEKNOFEST’TE

23 Eylül 2019

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) bu yıl ikincisi ile Atatürk Havalimanı’nda teknoloji meraklılarını ağırladı.

ALUTEAM olarak Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı olarak iki ayrı stantta yer aldığımız festival, 17-22 Eylül tarihlerinde gerçekleşti. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde düzenlenen Türkiye’nin ayakları yere basmayan ilk festivalinde her yaş grubundan ziyaretçiler teknolojiyle buluştu. Merkezimiz tarafından eklemeli imalat teknolojisiyle üretilen ürünlerin sergilendiği festivalde yer aldığımız stantlarda eş zamanlı olarak ekibimiz tarafından geliştirilen projelerin de tanıtımı yapıldı.

“Tarihin Derinliklerinden Bilim ve Sanatın Ufuklarına”

Fatih Sultan Mehmet Vakıf üniversitesi çadırında merkezimiz dışında Biyomedikal Elektronik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (BETAM)’da yer aldı. BETAM ve üniversitemiz mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından geliştirilen projeler genç ziyaretçilere uygulamalı olarak tanıtıldı. Festival boyunca “Tarihin Derinliklerinden Bilim ve Sanatın Ufuklarına” sloganı vurgusunu destekleyecek biçimde İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nden getirilen eserlerin izlenebildiği FSMVÜ standında bilim tarihimizden günümüze doğru teknolojimizin gelişim süreci ifade edilmiş oldu.

Kalkınma Ajanslarının Desteklediği Projeler Arasında ALUTEAM

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ALUTEAM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı standında yer alan tüm kalkınma ajansları arasında projelerini tanıtma fırsatı buldu. Festival boyunca özellikle insansız hava aracı hakkında yapılan çalışmalar başta olmak üzere merkezimiz hakkında uzmanlar tarafından standı ziyaret edenlere bilgilendirme yapıldı.

İki milyona yakın ziyaretçi sayısına ulaşan TEKNOFEST 2019’da Solo Türk ve Türkiye’nin Yıldızları’nın yaptığı gösteri uçuşlarına ilgi büyüktü. Türkiye’nin ilk hava füzesi Göktuğ, Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı ve Uçan Araba Cezeri festival boyunca alanda sergilenen önemli projelerdendi.