ACI KAYBIMIZ; Prof. Dr. Seyfettin Fakıoğlu

1943 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bağlı Çobanbeyli (Melkir) beldesinde doğan Prof. Dr. Seyfettin Fakıoğlu, 1962 yılında Ankara Atatürk Lisesi’ni bitirdi ve aynı yıl Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik-Matematik Bölümünü kazandı. 1966 yılında lisans öğrenimini tamamlayarak Fizik-Matematik öğretmeni oldu. 1969 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile Yüksek Lisans ve Doktora yapmak üzere Amerika’ya gönderildi. Washington’daki “The Catholic University of America”dan Y.L. ve Doktorasını alarak 1975 yılında yurda döndü ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Yrd. Doç. olarak akademik hayata başladı. 1980 yılında Doçent oldu ve Cidde’deki Kral Abdülaziz Üniversitesi’nde akademik hayata devam ederek 1993 yılında Marmara Üniversitesi’ne Prof. olarak döndü ve yine aynı üniversiteden 2008 yılında emekli oldu. İstanbul AREL Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı da yapmış olan Prof. Fakıoğlu’nun “Fen ve Mühendislikte Matematik Temeller” ve “Differential Equations / Diferansiyel Denklemler” adlı kitapları İstanbul AREL Üniversitesi tarafından 2009 ve 2012 yılında basılmıştır. Prof. Dr. Seyfettin Fakıoğlu’nun “Differential Equations / Diferansiyel Denklemler” adlı kitabı 2014 yılında, Linear Algebra / Lineer Cebir adlı kitabı 2015 yılında, Arş. Gör. Derya MALKOÇ ile yazmış olduğu “Differential Equations Problems and Solutions - Diferansiyel Denklemler Problemler ve Çözümleri” adlı kitabı 2016 yılında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından basılmıştır. 2 Şubat 2017 tarihinde sonsuzluğa yürüyen hocamıza Allahtan (c.c.) rahmet, kederli ailesi ve üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz.