9-19 Eylül 2019 Yapı Dinamiği Çalıştayı Haberi

İnşaat Mühendisliği Bölümümüz Arş. Gör. Muhammed Şükrü Yavaş, 9 -19 Eylül 2019 tarihlerinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde gerçekleşen ‘Yapı Dinamiği Çalıştayı’ na TÜBİTAK desteği ile katılmıştır.

Çalıştay kapsamında İnşaat Mühendisliği’nin önemli konularından olan Yapı Dinamiği hakkında ve dinamik etkilere maruz yapıların problemlerini ‘Phyton’ programlama dilinde kodlanması öğretilmiştir. Ayrıca İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mekanik Laboratuvarında imalatı çalıştaya katılan öğrenciler tarafından yapılan küçük ölçekli bir bina modeli, sarsma masasında depreme maruz bırakılmış ve öğrencilere laboratuvar deneyimi yaşatılmıştır.

Çalıştaya katılan öğrencilerin ulaşım, barınma ve iaşeleri TÜBİTAK tarafından karşılanmıştır.