Doç. Dr. Haydar ÖZKAN’ın Bahçelievler Öğretmenlerine Mühendislik Uygulamaları Üzerine Konuşması

Bahçelievler milli eğitim müdürlüğü ve Uluslararası Girişimcilik ve İnovasyon Derneği işbirliği ile ortaokul matematik, fen bilgisi ve teknoloji tasarım öğretmenlerine yönelik "STEM Eğitim Yaklaşımı ve Teknolojik Etkileri" isimli seminer, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.

Seminerin açılış konuşmaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Emin ÇIKRIKÇI ve UGİDER Başkanı Sayın Haydar ÖZBEK tarafından gerçekleştirilmiştir.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümünden, Doç. Dr. Haydar ÖZKAN seminerde “STEM kapsamında ileri Mühendislik uygulamaları ve basitleştirilmiş temel uygulamalar” isimli konuşma gerçekleştirmiştir.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan ÖZKAN, Mühendislik Fakültesi ve Biyomedikal mükendisliği bölümünü tanıttıktan sonra konuşmasına; Science, Technology, Engineering, Mathematics kelimelerinin ilk harflerinden oluşan STEM eğitiminin odak noktalarından bahsederek devam etti. Disiplinler arası takım çalışması yapılması gerektiğinin önemini vurgularan ÖZKAN, ekip arkadaşları ve öğrencileri ile beraber geliştirdikleri bazı ileri ve temel seviye biyomedikal projeleri örneklerini tanıtarak ortaokul veya liselerde yapılabilecek modüler; EKG, EMG ve nabız ölçer örnek proje önerilerinde bulundu. ÖZKAN, üniversite öncesi yapılabilecek küçük çaplı projelerin üniversiteye gelindiğinde öğrencilere çok daha geniş ufuklar açabileceği vurgusuyla konuşmasına son verdi.   

Seminer programı STEM, robotik ve kodlamaya yönelik yapılan etkinlerin sergilendiği fuaye alanının ziyaret edilmesi ile sonlandırıldı.