FSMVÜ | 2015-2016 Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuru İşlemleri
Duyuru Arşivi
2015-2016 Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuru İşlemleri

Kurum içi yatay geçiş başvuruları 05 - 20 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

Başvuru sonuçları 28 Ağustos 2015 tarihinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın resmi web sayfasında ilan edilecektir.

Kontenjan fazlası adayların başvurması halinde asil ve yedek adaylar için ayrıca liste ilan edilecektir. Asil adayların kayıt yaptırmaması halinde yedek adaylar yerleşme sırasına göre kayda çağrılacaktır.

Asil adayların kayıt işlemleri: 31 Ağustos – 4 Eylül 2015,

Yedek adayların kayıt tarihleri: 07 Eylül - 11 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Kayıtlar Haliç Yerleşkesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından alınacaktır.

Online Başvuru yapmak için tıklayınız.

Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları için tıklayınız.

Kurum İçi Yatay Geçiş Koşulları

1. Önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
  2. Öğrenci aynı birimin sadece bir diploma programına yatay geçiş için başvurabilir.
  3. Kurum içi yatay geçişler ancak aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında yapılabilir.
  4. Kurum içi yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlerde almış olduğu tüm dersleri başarmış olması ve genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 veya 4 üzerinden en az 2.00 olması şarttır.
  5. Dördüncü fıkradaki başarı şartını sağlayamayan ancak merkezi yerleştirme puanı geçiş yapmak istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olan adaylar yatay geçiş başvurusu yapabilir.
  6. İkinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.
  7. İkinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler.
  8. Bir öğrenci, Üniversite içi yatay geçişten sadece bir kez yararlanabilir.
  9. Öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için disiplin cezası almamış olması gerekir.
  10. Kayıt dondurmuş olmak, yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez.

Ders İntibakı ve Muafiyet

Yatay Geçiş yapan öğrencinin öğrenimine kaçıncı sınıftan devam edeceği, önceki programında aldığı derslerin muafiyet işlemi sonucunda kesinleşir.