Sanayi Sektöründe Enerji Yönetimi Semineri Gerçekleştirildi

 

Üniversitemiz ve GALSİAD (Girişimci Alüminyum ve Sanayici İş Adamları Derneği)  işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle, Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi’mizde yürütülmekte olan “Alüminyum İmalat Tesislerinde Enerji Verimliliği ve Sera Gazlarının Azaltılması Projesi”  seminerler dizisi kapsamında, 13 Şubat 2015 Cuma günü “Sanayi Sektöründe Enerji Yönetimi” semineri gerçekleştirildi.

Schneider Electric Enerji Yönetim Uzmanı Mahmut Dede’nin sunumuyla gerçekleşen seminerde neden enerji yönetimi, nasıl bir enerji yönetimi, alüminyum sektöründe enerji verimliliği uygulamaları ve enerji yönetiminde danışmanın rolü konu başlıkları üzerinde duruldu.

Enerji yönetimini “enerji kullanımının nasıl yönetileceğini bilmek” olarak tanımlayan Mahmut Dede, finansal nedenler, yasal yükümlülüklere uyum ve kurumsal imaj ve kurum içi yapısal sonuçları enerji yönetimi için üç temel itici güç olarak belirtti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, ALUTEAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Koç, Mühendislik Fakültesi Öğretim Elemanları, alüminyum sektör çalışanları ve sanayicilerin katıldığı seminer sonunda, fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Sunumun tamamına ulaşmak için tıklayınız.