Milli İHA’ların İkinci Partisi de TSK' ya Teslim Edildi

Kale-Baykar iş ortaklığı tarafından tasarlanıp milli imkânlarla geliştirilen, özgün sistemlere sahip ve iç ve dış olmak üzere bazı işlevsel parçaları Üniversitemiz Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde (ALUTEAM) üretilen Bayraktar Taktik İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemi’nde 6 uçak ve 2 yer istasyonundan oluşan ikinci paket de TSK’ya teslim edildi.

19 Haziran 2015 tarihinde askeri ve sivil heyet huzurunda yürütülen test ve kabul süreci kapsamında, tüm teknik kriterlerin eksiksiz olarak yerine getirilmesiyle ikinci paket Bayraktar Taktik İHA Sistemi'nin kabulü de başarıyla tamamlandı.

Milli tasarım taktik sınıftaki ilk pilotsuz uçak olan Bayraktar Taktik İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemi’nin ilk teslimatı, 22 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilmişti. Toplam 6 uçak ve 2 yer sistemini içeren projede Taktik İHA, kabul testleri sırasında zorlu testlerden başarıyla çıkmıştı.

Bayraktar Taktik İHA, 14 Haziran'da yaptığı test uçuşu sırasında 28 bin feet yani 8 bin 238 metre ile milli hava araçları arasında Türkiye irtifa rekoruna da imza attı. Uçuş testleri kapsamında 24 saat 34 dakikalık uçuş gerçekleştiren Bayraktar Taktik İHA, Türk havacılık tarihindeki en uzun uçuş süresine sahip hava aracı olma ünvanına erişti.

Dünyada kendi sınıfında en ileri teknolojik özelliklere sahip olan Bayraktar Taktik İHA’nın elektronik donanım, yazılım sistemleri ve platform tasarımı tamamen milli olarak geliştirildi. Biz de Üniversitemiz ALUTEAM olarak Bayraktar Taktik İHA’ya (BT2) hızlı prototipleme laboratuvarımızda, lazer sinterleme yöntemi ile ürettiğimiz 498 adet işlevsel parça ile destek verdik. Ülkemiz açısından böyle bir başarıya imza atan Baykar Makine ekibini tekrar kutluyor, sistemin ülkemizin güvenliği için hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyoruz.

Etkinlik Türü : Üniversite Tanıtımı
Saat : 10:30